Help Desk : +603 5519 5912 +603 5510 4512 +603 5512 0689 | Fax : +603 5513 0540 | Emel : info@uitmkoop.com.my

Garis Panduan Kaunter Khidmat Pelanggan KKUiTMB Dalam Tempoh PKPP

PEMBUKAAN SEMULA KAUNTER OPERASI KOPERASI & GARIS PANDUAN SEPANJANG TEMPOH PKPP

Assalamualaikum.w.b.t. dan Salam Sejahtera.

Untuk makluman semua Anggota Koperasi, pejabat Koperasi telah dibuka semula untuk semua urusan dan berikut merupakan Garis Panduan yang ditetapkan sepanjang tempoh PKPP:

1. Sila pastikan anda sentiasa memakai penutup hidung dan mulut. Pemakaian penutup hidung dan mulut adalah WAJIB dan kegagalan pihak pelanggan untuk mematuhinya akan menyebabkan pihak pelanggan tidak dibenarkan masuk ke permis KKUiTMB.

2. Hanya dua(2) orang pelanggan yang akan dibenarkan masuk ke permis KKUiTMB dalam satu-satu masa, sepanjang tempoh PKPP ini. Garis-garis yang berjarak satu(1) meter antara satu sama lain telah dipasang bagi membantu pelanggan menjaga jarak sosial semasa menunggu giliran di kaunter khidmat pelanggan KKUiTMB.

3. Hanya pejabat aras bawah sahaja yang dibuka untuk perkhidmatan pelanggan. Pelangan tidak dibenarkan berada di aras satu(1),dua(2) atau tiga(3) di bangunan KKUiTMB, selain daripada pejabat aras bawah untuk sebarang urusan KKUiTMB. Kegagalan pihak pelanggan mematuhi arahan ini akan mengakibatkan risiko tinggi penularan wabak COVID-19 dan juga akan mengakibatkan pelanggan mungkin tidak akan dilayan dan menyebabkan pelanggan gagal untuk dibantu oleh pihak KKUiTMB.

4. Semasa tempoh PKPP waktu operasi kaunter khidmat pelanggan KKUiTMB adalah bermula daripada pukul 9:00 pagi sehingga pukul 5:00 petang untuk setiap hari, kecuali cuti umum dan cuti hujung minggu.

5. Pihak KKUiTMB menerapkan konsep "tanpa tunai"(cashless) bagi memudahkan urusan untuk sebarang proses pembayaran kepada pelanggan bagi menjamin ketepatan dan keselamatan kewangan pelanggan dan pihak KKUiTMB. Sehubungan dengan itu, segala pembayaran oleh pihak KKUiTMB kepada pihak pelanggan untuk pengeluaran seperti simpanan khas, pemulangan lebihan bayaran dan lain-lain, akan dilaksanakan menggunakan perbankan internet, atau atas talian(online).

6. Selain daripada itu, pihak KKUiTMB juga menggalakkan pelanggan menggunakan perbankan internet untuk sebarang pembayaran oleh pihak pelanggan kepada pihak KKUiTMB seperti pembayaran penuh baki pinjaman, takaful kenderaan atau lain-lain bayaran.

7. Pihak pelanggan adalah digalakkan melakukan urusniaga dengan pihak KKUiTMB menerusi e-mail dan secara atas talian (online) untuk sebarang urusan seperti pembiayaan, permohonan sumbangan TKB, pengeluaran simpanan khas dan lain-lain urusan. Ini adalah bagi mematuhi perintah kawalan pergerakan yang diarahkan oleh kerajaan dan juga menjaga persekitaran daripada jangkitan COVID-19. Pihak pelanggan boleh menghantarkan e-mail kepada This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. berserta salinan borang, dan sila pastikan segala dokumen sokongan yang diperlukan perlulah dihantarkan bersama-sama dengan e-mail tersebut.

Semoga kita semua sentiasa dilindungi dari wabak Covid-19 ini.

Sekian, harap maklum.

Yang benar,
KOPERASI KAKITANGAN UiTM BERHAD

Pengerusi

Kejayaan Koperasi Kakitangan UiTM Berhad adalah kerana adanya tadbir urus yang professional, sokongan daripada ahli yang sentiasa bersama-sama memacu ke arah kejayaan, Bak kata pepatah "Bulat air kerana pembentung, bulat manusia kerana muafakat".

Profesor Madya Dr. Zulkifli Abd. Latiff

Kalendar Aktiviti

No events

Who's online

We have 20 guests and no members online

Hubungi Kami

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  +603 5519 5912
  +603 5510 4512
  +603 5512 0689
  +603 5513 0540
  B-13, Worldwide@7, Jalan Lazuardi 7/29, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan, MALAYSIA.

Media Social